Mahalalele Ploieștiului. Prezentată de autorul ei drept "o carte de istorie", Mahalalele Ploieștilor de Ioan Groșescu este mai curând o foarte epică enciclopedie, un vast dicționar de fapte, personaje si întâmplări ploieștene. Chiar dacă organizarea materiei este una tematică, nu alfabetică. Există, fireste, o reconstituire a istoriei orașului, de la întemeiere până în zilele noastre, dar acesta este de fapt suportul unei alte istorii, "Istoria caracterului ploieșteanului", în tremenii lui Ioan Grosescu. Se merge pe firul istoriei, se ajunge până în prezent, însă narațiunea istorica sfârșeste prin a se converti într-un caleidoscop portret al spiritului ploieștean. Un portret în cioburi și fărâme, un amplu și sclipitor mozaic de fapte și detalii adunate cu plăcerea cunoscătorului de un colecționar rafinat.

Mircea Iorgulescu

Nicolae Iorga, ,,Discursuri parlamentare (1007 – 1917)’’
Cartea, prezentată în 4 volume, cuprinde intervenţiile parlamentare ale lui Nicolae Iorga în perioada 12 iunie 1907 şi 13 iunie 1917. Este a treia ediţie, prima publicare a fost în anul 1939 la Ed. Bucovina, în Bucureşti, a doua publicare a fost în anul 2012 la Mesagerul, în Chişinău. Această ediţie, a treia, a apărut la îndemnul organizatorilor Universităţii de Vară de la Vălenii de Munte, cu sprijinul şi efortul Ed. Karta Graphic reprezentată de Dl. Paul Voicu.

4vol.  – 240 lei/ set

Nichita Stănescu, ,,Vin perşii, mamă! - Armonii poetice’’
Volumul de faţă reprezintă o premieră naţională prin modul în care sunt prezentate cele 40 de poezii, atat sub formă de carte, cât şi sub formă de CD. Poeziile au fost înregistrate pe bandă de magnetofon în casa unor prieteni apropiaţi ai lui Nichita, pe acorduri de pian din repertoriul clasic de simfonii, opere, concerte, dar şi jazz.

30 lei

Constantin Kiriţescu, ,,Istoria războiului pentru întregirea României’’
Cartea este prezentată în trei volume şi descrie istoria României în perioada 1916 – 1919 cu zbuciumul, umilinţele, jertfele, dar şi victoriile din Războiul pentru  întregirea Neamului Românesc. Cartea a fost scrisă, după cum spune autorul, pentru tineret, pentru ca acesta să nu uite că are o moştenire spirituală de naţiune viguroasă, care şi-a câştigat dreptul să trăiască şi să se afirme prin jertfă şi vitejie.
                                                                                                         

3vol.  – 300 lei/ set

Ema Petrescu, ,,Poezii şi Poveşti – Mozaic de emoţii”
Volumul cuprinde atât poezie cât şi proză scurtă. Poezia reprezintă o permanentă incantaţie şi invocaţie despre suflet, punând în centrul atenţiei cititorului întrebările existenţiale legate de viaţă, moarte, universul urban, dragoste. Poveştile sale se apropie de proza de anticipaţie şi reprezintă lumea ideală, o lume de cristal, situată în altă galaxie, unde domnesc pacea, iubirea şi armonia. Accentul cade pe trăirea emoţională a eroilor în spaţiul galactic şi se concentrează asupra pământului, planetă a neliniştilor, a tensiunii, în care fiinţele umane sunt polarizate între Bine şi Rău, între disperare şi speranţă.
                                                                                                                                

24 lei

Constantin Drăghici „Tot pe drum”

Drăghici este un artist complet. Autor, compozitor şi interpret, muzician şi actor deopotrivă. Am fost o vreme colegi la Operetă, ne-am învârtit într-un cerc de amici care azi nu mai sunt printre noi... Ne-am întâlnit pe scenă în România, dar şi în California.
Costică Drăghici rămâne o referinţă pentru muzica zisă uşoară sau pentru pop-ul românesc. Cred că cea mai mare calitate care ar fi trebuit să caracterizeze viaţa acestui artist excepţional este aceea de autor compozitor interpret. Cântecele compuse de el ca autor şi interpret sunt cântece de patrimoniu: "A căzut o frunză", "N-ar trebui" şi altele compuse şi cântate de el ar fi trebuit să fie drumul mereu însorit al acestui om minunat, debordant de un imens talent de compozitor/aranjor/interpret.

  Sergiu Cioiu

 Carte cu CD melodii selectate de Constantin Drăghici 30 lei

Dictionarul cuprinde aproximativ 9000 de notiuni, termeni si sintagme de specialitate nu doar din domeniul explorarii si exploatarii petrolului si a gazelor naturale, respectiv din domeniul chimiei aplicate.
Pentru realizarea acestui dictionar autorii au folosit atât experienta lor profesionala dar si o complexa documentare stiintifica favorizata atât de studiul bibliografiei de specialitate cât si de schimburile de experienta dintre Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Blaise Pascal din Clermont-Ferrand, Institutul Francez de Petrol (Paris), Universitatea Nothingham-Trend, Universitatea Tehnica din Madrid etc.

200 lei

Împânzirea pamântului românesc al Transilvaniei cu monumente ale unor maghiari care au luptat împotriva românilor, adesea ajungând la asasinate, formeaza si consolideaza sentimente antiromânesti în rândul generatiei de azi a maghiarilor, întretine aspiratia revizionista a acestora, speranta în refacerea Ungariei Mari.

40 lei

 

Petre Turlea - Români si unguri. 1940 - 2011. "În raporturile dintre români si unguri, în perioada 1940 - 2011, predomina nota conflictuala. Motivul este cel vechi: Transilvania. Asupra acesteia, dreptul de stapânire al românilor este evident, din punct de vedere istoric, dar si datorita ponderii demografice. Dar acest drept este permanent contestat de unguri. Purificarea etnica a fost practicata intens în perioada 1940 - 1944, în timpul ocupatiei hortyste, în perioada 1952 - 1968, în timpul existentei Regiunii Autonome Maghiare; în perioada începuta prin evenimentele din decembrie 1989. Asadar, asa au facut mereu: un nationalism sovin, violent, transmis de la o generatie la alta, cultivat pe toate caile, poate fi constatat ca trasatura dominanta" (Petre Turlea). 850 p., A5.

55 LEI

 

Asociaţia Română de Drept Umanitar - Filiala Prahova (ARDUPH) în cooperare cu Editura Karta Graphic - Ploieşti, au fondat în 2011 seria de lucrări "Colecţia Cartea ARDUPH".
ARDUPH "este concepută ca forum de acţiune, reflecţie, cercetare, dezbatere, schimburi de vederi şi experienţă, de difuzare a rezultatelor cercetărilor şi informaţiilor în domeniul umanitar, al drepturilor omului şi dreptului refugiaţilor, în vederea identificării de noi abordări şi mijloace de natură a preveni şi atenua suferinţele umane" (Statut ARDUP, art. 1).
Prin acest demers comun < asociaţie - editură >, se doreşte adunarea într-o colecţie distinctă a lucrărilor cu tematică umanitară, elaborate sub egida ARDUPH cu sprijinul Editurii Karta Graphic. Totodată, iniţiativa urmăreşte să asigure promovarea, consolidarea şi afirmarea preocupărilor "şcolii româneşti de drept internaţional umanitar"

este o lucrare unicat în sistemul publicisticii juridice, care conferă originalitate, precizie şi claritate terminologică fenomenului conflictologic, prezent pe scena istoriei din vremuri imemoriabile.

Originalitatea se evidenţiază deopotrivă în conţinut şi în formă. Sub raportul conţinutului, lucrarea este un adevărat paradis umanitar, pe fundalul căruia strălucesc preceptele Antichităţii şi Evului Mediu, care au modelat comportamentul indivizilor şi al statelor în război. Originalitatea formei constă în prezentarea a două genuri publicistice - a unui dicţionar şi a unei enciclopedii într-o unică lucrare (Cuvânt introductiv).

    165 Lei

    • În curs de apariţie: DICŢIONAR DE DREPT INTERNAŢIONAL UMANITAR - de la origini până în prezent, Vol. II, literele M-Z. Autori: prof. univ. dr. Ionel Cloşcă; dr. Dumitru Codiţă

 

Didactica informaticii (sau Metodica predarii informaticii) - Luminita Radu, Ionescu Daniela, Codruta Tenea(autori), Luminita Rîpeanu, Mihaela Suditu (coordonatori): Lucrarea are drept obiective, pe de o parte, analiza sistematica a unor elemente legate de predarea informaticii în liceu, iar pe de alta parte, prezentarea unor aspecte stiintifice referitoare la programarea aplicatiilor în acest domeniu. Volumul se adreseaza studentilor, viitori profesori de informatica, aflati în stadiul formarii initiale, dar în egala masura si profesorilor, ce se situeaza în diferite etape ale perfectionarii în cariera. Cartea "Didactica informaticii" poate fi utila si celorlalti profesori (care au obtinut de mult gradele didactice), pentru a motiva elevii de la clasa sa invete mai bine.

La anexe gasiti numeroase proiecte de lectie si rezolvarea unor subiecte de la examenul de titularizare.

Cuprinsul este aici

Comenzile se fac pe adresa carte_metodica@yahoo.co (adresa completa si nr de exemplare dorite)

40 lei

 

"Petrolul Ploiesti - istorie si traditie" este o monografie a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, care se adreseaza tuturor iubitorilor de fotbal si în special, celor ai clubului galben-albastru. Proiectul este structurat pe 5 volume, primul dintre ele denumit "Începuturile", care a vazut lumina tiparului la mijloc de florar 2013, trateaza perioada 1924 - 1951, atunci când echipa a activat în Capitala. Dupa cum o atesta si titlul, lucrarea prezinta istoria clubului prahovean de la înfiintare si pâna în prezent, prezentând "radiografia" statistica a fiecarei editii de campionat si de Cupa României. Pe lânga partea de statistica, lucrarea este structurata pe mai multe capitole care prezinta mai multe aspecte importante din întreg parcursul existentei gruparii petroliste. Primul volum prezinta modul în care a luat fiinta clubul, o serie de aspecte interesante legate de stadionul Romcomit - arena clubului -, numeroase amintiri si povestiri din perioada în care clubul si-a desfasurat activitatea în Bucuresti, precum si o prezentare a unor jucatori legendari din perioada respectiva.
"Primul volum (acest prim volum) cuprinde perioada 1924 - 1951, pe care nu gresesc daca o numesc PERIOADA JUVENTUS. O perioada de pionierat în fotbalul românesc, cu prezente permanente în campionatele ROMÂNIEI MARI, cu jucatori exceptionali (la acea vreme) multi dintre ei selectionati în echipele nationale ale vremii, unii participând si la primul campionat mondial din 1930 - URUGUAY - (Emerich Vogl, Rudolf Wetzer si Ladislau Raffinsky), motiv pentru care avem obligatia morala, noi, martorii acestei prime aparitii sa spunem: RESPECT, PRETUIRE si OMAGIU pentru ARTIZANII JUVENTUSULUI anilor 1924 - 1951. Tot în cadrul JUVENTUSULUI "s-a nascut" si "simbolul" PETROLULUI MODERN, pe nume ILIE OANA". (inginer Mircea Dridea, Prefata).

360 pagini, format A 4, preţ 65 lei

Ioan Grosescu - Ultima trancaneala. Sunt publicate dialoguri, sub forma de corespondenta prin e-mail, între scriitorii si prietenii Ioan Grosescu si Mircea Iorgulescu (stabilit de multi ani la Paris, decedat în luna iunie 2011). Cartea aceasta este printre primele (daca nu chiar prima) în România, realizata în aceasta maniera de dialog. 312 p., A5.

30 LEI

Mircea Iorgulescu - Postalionul cu boi; cronici literare, aparute în diverse publicatii culturale românesti, între anii 2004-2008; "...Criticul literar, eseistul si ziaristul Mircea Iorgulescu dezvaluie mecanismele cenzurii, presiunile si tehnicile de persuasiune exersate asupra membrilor Uniunii Scriitorilor în regimul Ceausescu. Emigrat în Franta si colaborator al postului de Radio Europa Libera, Mircea Iorgulescu ofera cititorilor si cercetatorilor în istorie inedite informatii si analize asupra fenomenului disidentei si presei în limba româna din emigratie în acei ultimi ani de "razboi rece". Adaugând texte din suplimentul Jurnalului National altor articole pe tema particu-laritatilor literaturii si statutului scriitorului în anii de comunism si postcomunism românesc, volumul Postalionul cu boi (publicat în excelente conditii grafice de Editura "Karta Graphic", Ploiesti) pare a fi o succesiune de "povesti" dintr-o lunga si aventuroasa calatorie. Sub semnul acestui bizar vehicul [postalion tras de boi], Mircea Iorgulescu a asezat si calea iesirii din comunism. Un jurnal de calatorie prin timp a elitelor românesti". "Postalionul cu boi si efectul Scînteia" - Lavinia Betea ("Jurnalul National", 9 ianuarie, 2011). 202 p. A5.

30 LEI

Mircea Iorgulescu - Panait Istrati - nomadul statornic. Viata, opera, aventurile – legende si adevaruri. "Cartea pare scrisa dintr-un foc, dintr-un singur suflu ritmat în mod dramatic. Nu e o simpla reconstituire biografica, ci un spectacol de critica narativa. Avem de-a face cu o investigatie (critica si biografica) tinuta în continuu suspans. Comentariul, dar si mai mult reconstituirea, traieste dintr-o arta a tensiunii pe care analepsele si prolepsele nu fac decât s-o incite. Iorgulescu reface viata lui Istrati în termenii frenetici ai unei drame. Iar recuperarea unei vieti atât de precipitate, într-un stil critic transant, de alerta, dar si reflexiv în acelasi timp si în aceeasi masura, e dovada unei întâlniri de gratie. Pornind de la alte exegeze închinate lui Istrati, Iorgulescu gaseste repede un casus belli exegetic, începând de la care toata monografia respira doar aer polemic." (Al. Cistelecan). 450 p., A5.

35 LEI

Piata Universitatii - Romulus Cristea: În constiinta oamenilor, mineriada este similara cu actele de teroare. Hoardele de mineri constituite în grupari de tip paramilitar, înarmate cu bâte, târnacoape, lopeti, lanturi, sfredele, cutite, au actionat repetat, începând cu primele luni ale anului 1990, împotriva populatiei civile, sustinute fiind de diverse grupari politice si exponenti ai puterii.

24 lei

Marius-Daniel Mihu - Contraatac de cord (versuri); Versurile lui Marius-Daniel Mihu emotioneaza prin mesajul profund patriotic, dar si prin lirism, meditatie asupra conditiei umane de azi si dintotdeauna. Sunt abordate si subiecte cu caracter umanitar, despre soarta omenirii si a planetei pe care traim. 236 p., A5.

20 LEI

Lucian Hetco - Criza si morala; eseuri. "Singura salvare este tratarea sinelui îmbolnavit, prin religiozitate ori filozofie, dar si prin îndreptarea conditiei umane derizorii, însa aceasta nu este, nicidecum, la îndemâna tuturor. Iar în afara de aceasta, oamenii din jurul nostru trebuie sortati ca si cum ar trebui sa ne înconjuram cu totii doar de cei a caror prezenta ne face bine cu adevarat" (Lucian Hetco). 200 p., A5.

20 LEI

Efim Tarlapan, Ion Diviza, Gheorghe Bîlici - Trei Crai de la Râsarit - epigrame. "Cei trei coautori ai volumului de fata vin cu o dovada întregitoare ca nicaieri epigrama nu înfloreste ca în întreg spatiul romnesc" (Acad. Mihai Cimpoi). Cartea a fost premiata, la Festivalul National de Epigrama si Fabula "Donici, cuib de-ntelepciune", Editia a VI-a, Chisinau, 13 noiembrie 2010. Evenimentul a fost organizat de Primaria municipiului Chisinau, Uniunea Scriitorilor din Moldova si Asociatia Epigramistilor din Moldova. 130 p., A5.

20 LEI

Sorin Bocioaca - Nelinisti în Agora, interviuri. "Sub aceasta sigla, Sorin Bocioaca ne propune o adunare de interviuri/dialoguri, în continuarea mai vechilor încercari din culegerea Vocile luminii, 2009" (Constantin Hârlav). 300 p., A5.

20 LEI

Nicolae Ionita - I.L. Caragiale - un omagiu planetar. "Multpremiatul caricaturist ploiestean Nicolae Ionita, autorul albumului, a adunat în ani peste 1600 de desene, reprezentându-l pe I.L. Caragiale si lumea lui în cele mai diverse ipostaze. Este o performanta greu egalabila, demna de <Cartea recordurilor>... Sunt în album lucrari ale celor mai mari caricaturisti ai planetei, incluzând toate continentele. Relatia lor cu Caragiale, intermediata de corespondenta prin miracolul internetului a fost un mod de a afla despre opera sa si de a o întelege în profunzime. Odata cu aceasta, România si Ploiestiul au putut deveni astfel repere palpabile si destinatii de interes". (Cuvânt de întâmpinare). 3 vol.: vol. I - 468 p.; vol. II - 444 p.; vol. III - 492 p.

 

Eugen Stănescu, Iulia Stănescu, Gavriil Preda – România Mare. Puterea politică. ,,Perioada interbelică, aceea a României Mari, a adus cu sine bucuria care inundă în 1918 toate sufletele româneşti din spaţiul lor geografic de existenţă naţională. Deşi apropiat în timp, dar relativ îndepărtat la scară umană, acest timp istoric interbelic este încă, din păcate, ţinta unor confruntări politice. Subiectul abordat, guvernele României Mari (fazele ministeriale, componenţă şi remanieri guvernamentale, legislaţia reprezentativă emisă de acestea, succesiunea guvernamentală, mult discutatele alegeri parlamentare, precum şi celelalte tratate şi acte de politică externă făptuite de aceste guverne) se doreşte o sinteză, o mică enciclopedie, obiectivă în limita posibilă documentară, liberă de orice partizanat”. (Din Argumentul acestei cărţii). 322 p., A5.


35 LEI

Fabule contemporane de Ion Dumitru
Roua Cristalină - Poezii şi cântece pentru copii scrise de Eugenia Cimborovici Teodoreanu, poetă din ţinutul Herţei

Constituţia României : Prima Constituţie a României, dupa anul 1989. (3 volume)

Ioan Grosescu - Mahalalele Ploiestiului. ,,Istoria are un palpit organic, care, de regula, este acoperit de generalizarea <academica>. Si nu vreau sa se întâmple asa, pentru ca eu cred în ceea ce a spus Vasile Pârvan: Putinta de a trai noi însine în sufletul altuia e singura si adevarata valoare omeneasca. Ce am dorit eu sa fac cu aceasta carte? Nimic altceva decât sa strâng si sa prezint cititorului, cât mai nesofisticat, cât mai multe date despre istoria reala, care nu este nici urâta, nici frumoasa, ci doar o traire asa cum a fost. Respectând acest adevar, n-am catalogat-o în nici un fel, doar, asa cum este în firea lucrurilor, am vazut-o cu ochii mei, ca atare subiectiv" (Ioan Grosescu, Prefata) Cartea se constituie ca o declaratie fata de Ploiesti a ,,bastinasului", ziaristul si omul de cultura Ioan Grosescu. 556 p., B5.

35 LEI

Ghid practic pentru identificarea, prinderea si cercetarea autorilor de infractiuni judiciare - Lt. Col. (R) Pascu Gheorghe: Cartea se constituie ca un ghid al celor mai frecvent folosite mijloace si metode, criminalistice si judiciare, de identificare a infractorilor si de probare a activitatii lor ilegale, toate însotite de peste 200 de exemple, deosebit de interesante, din practica politiei americane, franceze, germane, australiene si a altor state, pe aceasta linie.

34 lei
Mihai Eminescu în grafica mondiala - Nicolae Ionita (în lucru): "Nicolae Ionita are darul de a ne face partasi la un adevarat teatrum eminescororum, Eminescu desenat de marii pictori ai lumii ne ofera un spectacol insolit, reprezentând perspective nuantate în functie de arealurile culturale din care fac parte. Imaginile poarta în chip evident pecetea apartenentei nationale a desenatorilor, a modului lor de a gândi si a simti" - (Acad. Mihai Cimpoi)
O casa ca o famile - Nicolae Dumitrescu: Cartea omagiaza cei 40 de ani de existenta a Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiesti, evocând efortul si pasiunea oamenilor de cultura, care i-au consolidat existenta si care au stiut sa se identifice cu cerintele si aspiratiile locuitorilor orasului.
Buletinul Societatii de Geografie din România, Filiala Prahova: Lucrarea cuprinde materiale legate de: aspecte ale abordarii didactice a geografiei, zone naturale si construite protejate, în cadrul judetului Prahova, structura demografica a populatiilor rurale din România, utilizarea unor terenuri, starea calitatii unor ape din lacuri de acumulare din diverse judete ale tarii etc.